„Stań się częścią legendy i przeżyj wyścig wszystkich długodystansowych wyścigów”, to credo Nove Colli we włoskiej Romanii na znak zwykłej włoskiej gościnności. Po pierwszych sukcesach w 2017 roku na Tour of Cyprus and Sardinia, cały zespół Raublinger Team Corratec z Bury Bartem, Hofmannem Wolfgangiem, zwycięzcą Ötztal Hornetzem Berndem, Markolfem Michaelem (21.05.2017. miejsce w klasyfikacji generalnej Tour of Sardinia), Oettlem Stefanem i Reisnerem Martinem był na starcie 3. edycji maratonu kolarskiego Nove Colli. Jeden z najwyższej klasy jednodniowych klasyków w Europie dla każdego ambitnego kolarza wyścigowego.
W dniu wyścigu budzik zadzwonił tuż przed 4:00 i odliczanie do startu trwało: 4:00 śniadanie, 4:45 wyjazd pojazdami zespołu na start, 6:00 wspólny start z 15.000 30 zapalonymi kolarzami wyścigowymi z całego świata, krajów na całym świecie. Trzeba było doświadczyć scenariusza startowego i atmosfery aż do wystrzału startowego - i na pewno nigdy nie zapomnisz tych ostatnich XNUMX minut do wystrzału startowego i fajerwerków.
A ta tradycyjna trasa z 9 „wzgórzami” o długości ponad 205 km i różnicą wysokości 3890 m jest naprawdę trudna: 89 km pod górę, 77 km w dół i tylko 39 km po płaskim. Bardzo wymagająca technicznie trasa charakteryzuje się wieloma trudnymi przejściami, zakrętami, serpentynami, rondami i wieloma stromymi wzniesieniami o nachyleniu 16-18% na w większości bardzo wąskich i wyboistych drogach. Pierwszym wyzwaniem dla zespołu Corratec było to, że na 25-kilometrowym płaskim podejściu w polu 1000 pierwszych uprzywilejowanych startujących z najwyższej grupy startowej - gruppo rosso - mogli podjechać do pierwszego rzędu pola, zanim zdobędą 1. miejsce miejsce z polentą, z którą Colli mógł sobie poradzić. Niełatwe „przedsięwzięcie”, jak łatwo sobie wyobrazić. A jeśli tego nie upiekłeś, prawie musiałeś pożegnać się z najwyższymi pozycjami w pierwszej pięćdziesiątce. Ekscytujące „50 colli menu” z polentą, Pieve di Rischovio, Ciola, Barbotta, Monte Tiffi, Perticara, Pulginano, Monte delle Sieppi i Gorlo w głębi lądu Cesenatico na wzgórzach Romanii jasno pokazało, że zasoby kolarzy wyścigowych są w pełni wymagane tutaj były. Przy najlepszych czasach nieco ponad 9 godzin - z którymi wszyscy kierowcy zespołu Corratec byli w stanie sobie poradzić - przy średniej wydajności 6 - 300 watów spalono dobre 340 kcal.
Świetne wyniki Team Corratec: 2 razy 1. miejsce (zwycięzca Ötztal Cycle Marathon 2016 Bernd Hornetz i Wolfgang Hofmann) i 1 raz 2. miejsce (Stefan Oettl) w kategoriach. Ponadto zajmuje 13, 15, 21, 27, 47 i 53 miejsce wśród 10180 finalistów. Jest rzeczą oczywistą, że wszyscy w zespole Corratec byli i powinni być zadowoleni ze swojego występu. Mogłeś się też wiele nauczyć na kolejne wyścigi i zyskałeś nową wytrzymałość wyścigową.
Schreibe einen Kommentar